emmalovesjonatan

Alla inlägg den 7 februari 2012

Av emma olofsson - 7 februari 2012 22:43

Har nu gjort mig iordning, ska titta lite på tv innan jag går och lägger mig. Har haft en lugn och mysig kväll,

känner mig på lite smårisigt humör, lite irriterad liksom, fast inte såpass så att Jonatan inte kunnat locka till några skratt. Så det är ingen fara på taket! Tänkte ladda in lite bilder och visa er men jag orkar inte leta upp kamerasladden och hålla på. Romeo har sovit helt utan avbrott sen klockan 19.45, känns skönt, hoppas min prins är pigg och utvilad imorgon. Jag säger god natt till er nu alla fina, hoppas er dag varit bra.


Kramis (haha man hör verkligen att jag inte är på topphumör)

Av emma olofsson - 7 februari 2012 20:11


Ok, vill ni veta vad det är som gör Romeo så ledsen varje dag några gånger på dag? Egentligen hade jag ingen lust att berätta först men känner nu att jag kan göra det, för jag har hört mig för och kunnat smälta det själv.

För er som fattar nada just nu så hänvisar jag er att läsa DETTA inlägg först.


Alltså för att ni ska förstå, Romeo är en energisk, extremt viljestark och envis person, (helt unberbart snäll också med världens humor, kan berätta mer om det sen.) Han klarar INTE av att man håller fast honom, han får typ panik av det, och håller man fast hans huvud så blir det kalabalik, han blir helt knäckt och ibland kan det ta lång tid att trösta honom.


Ok, nu till saken, vi har varit hos läkaren med Romeo då han drar på sig mycket infektioner, så fort han träffar någon snorig liten unge så blir han sjuk, han hade som ni vet öroninflammation för några veckor sen, han fick över 40 grader feber och var riktigt skruttig. Vi fick en remiss från barnakuten till en öronspecialist som konstaterade att han har vätska bakom trumhinnan. Ni kan läsa om det HÄR.

Det är anledningen till att han dragit på sig massa infektioner, förmodligen har han haft vätskan där ett bra tag, och försvinner vätskan inte innan någon vecka efter hans födelsedag så måste han operera öronen. Jag gråter av tanken.


Det enda vi kan göra varje dag är att ge honom näsdroppar flera gånger om dagen, men det innebär att han måste ligga bakåt med huvudet och helst stilla, sen ligga kvar så en stund så det rinner ner. Och detta låter som en bagatell, förstår det, men Romeo blir helt knäckt utav detta, eftersom vi måste hålla i hans huvud samtidigt som vi sprutar ner näsdroppar i hans lilla bebisnäsa.


Det är anledningen.

Av emma olofsson - 7 februari 2012 19:19


Den här dagen har verkligen gått riktigt snabbt, jag hade rätt förut, Romeo sov ca 15 minuter på em, håll tummarna för att han sover ikväll/inatt, i helgen ska entuellt göra en total förändring, känns riktigt jobbigt.  


Barnmorskan sa att det bästa vore att Jonatan helt tar över nattningen för några dagar om vi vill att Romeo ska somna i sin egen säng, dels för att jag är för blödig, men framförallt för att Romeo nu måste lära sig att även hans pappa kan natta honom, nu är det endast jag för överhuvudtaget får försöka, mammagrisen.

Så är det någon som vill roa mig i helgen när Jonatan ska köra nattningarna så hojta till, kanske min bästis speta Vanessa? 


Ett tips till er nyblivna föräldrar, för er egen skull, låt pappan nattan flera gånger i veckan! Då slipper ni hamna i den här sitsen. Jag trodde aldrig detta kunde bli ett problem, men som sagt, har inte ens varit utanför dörren utan Romeo ännu, han är snart 1 år.


Romeo skriker sig heeelt knäckt så fort jag inte håller i honom när det börjar vankas nattning, och ingen mamma vill se det viktigaste man har så ledsen, lilla.    

Av emma olofsson - 7 februari 2012 14:46


Åh har typ kramp i armen, har vyssjat Romeo i typ en halvtimme, nu sover han. Antar att han bara sover en pyttestund, men det spelar egentligen ingen roll, det viktigaste är att han har 2 vilor om dagen, för jag har märkt att om han bara sover 1 gång på dagen så vaknar han alltid efter någon timme på kvällen när han är lagd för natten, som att hans kropp trodde att det var den andra vilan, förstår ni?

Har bullnojja! Kan inte sluta tänka på vanlijbullar, skulle ju baka det häromdagen men det blev aldrig av, kanske idag?

Egentligen borde jag inte äta sådant skit, måste ju tänka på la figura!   

När klockan börjar närma sig 16.00 brukar jag alltid börja längta efter Jonatan, då blir jag typ otålig tills han ska komma hem, haha, samma sak varje dag, längtar!

En sak jag upptäckte idag (egentligen för 100:e gången) är att vissa mammor är så jävla tråkiga, oj så får man inte säga, men dom sitter där på golvet på öppna förskolan och ser så tjuriga ut, om man hälsar så mumlar dom ett knappt hörbart surt "hej". Hahaha gå hem och sura liksom! Ett lite fel forum för att sitta och vara tuff eller tjurig!

Klart man kan ha en dålig dag, eller helt enkelt inte gilla att prata med främilngar mm. mm. men det är ungefär samma människor som sitter och förpestar den glada stämningen, och det är inte bara en, utan 2-3-4 stycken.

Dom är säkert jättetrevliga under den där tuffa fasaden, eller så kanske dom rent av är jätteblyga så att deras blyghet blir till ett surt skal? Hur som helst så är det inte en trevlig syn era surbåtar! haha

Av emma olofsson - 7 februari 2012 11:46


Nu är vi hemma igen från öppna förskolan, kom hem för någon halvtimme sen, Romeo ligger och sover sött i sin säng. Han somnade ju igår vid 00 tiden, så gissa om han var trött imorse när jag väckte han vid 07.30, han bara slängde sig på kudden och försökte somna om, jag tog upp honom, han slängde sig på kudden igen, haha. Vill inte att han ska vända på dygnet.. Väl på öppna förskolan så skulle jag låsa fast vagnen med ett sånt där böjligt lång lås, tror ni inte att jag upptäcker sen vid hemgång att jag råkat låsa fast en annan vagn i min? Så typiskt mig..


Nu till det där äckliga som jag lovade att berätta om, Jontan ringde mig och berättade vad dom skulle göra idag på jobbet...

Det var en fastighetsskötare som gick ner i en källare, det var mörkt där och det hängde massa trådar överallt, han gick längre och längre in för att sen trycka på lampknappen och upptäcka att trådarna i själva verket var råttsvansar..

EUUUUUUUUUUUUUUW får rysningar i hela kroppen. Jonatans jobb var då att täcka igen hålen där i källaren så att råttorna inte kommer upp igen.. Euuuuuw.... Jonatan hatar råttor, så fort man säger ordet råtta så får han gåshud..

Fy fan, glad att jag inte är snickare!

Visste ni att det enda materialet som en råtta inte kan gnaga sig igenom är sånt material som inte överhuvudtaget går att repa med kniv, bläääää

Av emma olofsson - 7 februari 2012 09:00


Alldeles strax ska jag och min lilla son gå till öppna förskolan, kom dit om ni vill.

Ni får höra mer från mig sen, har en trött liten gnällig unge här.. han ville helst sova vidare imorse men jag väckte honom så han inte vrider på dygnet helt.. Ska berätta en asäcklig sak sen, höll på att spy!

Av emma olofsson - 7 februari 2012 00:33


Romeo somnade om för en halvtimme sen... alltså nu är det nog dags att lära honom somna själv, det här blir ju bökigt för alla 3 när det blir såna här kvällar... Åhh jag har så svårt att höra honom gråta, vill inte köra någon "hård metod".


Det blev ett avbrott i 5 minuter för prinsen vaknade igen, somnade om på en gång som tur är!   mammagrisen!


Han kommer in i såna här "svårt att somna om perioder" typ någon gång per månad, kanske 2-3 dagar/månad, jag tror att det beror på att han utvecklas så fasligt fort, precis som alla andra bebisar, men dom är olika känsliga.


Fast måste medge en sak, tror min musli ställt till det, han pruttar hela tiden, som tur är luktar det inget, pruttar typ luft, hehe, perfekta lilla bebisen. Så nu blir det ingen mer lyxmusli.   När jag slutar amma ska jag äta och dricka allt som jag inte kan göra nu, allt på samma gång! Typ göra en jättestor drink av sprit, vin, musli, ost, cola light, cigaretter,  chili och en massa vitlök, rakt ner i mixern och dricka upp! Mums..

Nej nu ska jag gå och lukta på mitt sömnpiller (Romeo) lugn, tar inga pills!   



Presentation


Mitt knasiga, härliga, kärleksfulla liv får ni ta del av!

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14
15
16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards